Jottacloud heeft de nieuwe zoekfunctie gelanceerd die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI). Deze nieuwe zoekfunctie maakt het voor gebruikers gemakkelijker om snel en efficiënt door hun beeldmateriaal te zoeken en is beschikbaar in de Jottacloud app en op jouw webportaal.
In deze blog zullen we de belangrijkste kenmerken van de AI zoekfunctie van Jottacloud bespreken en waarom het een belangrijke ontwikkeling is voor cloudopslagdiensten.

In tegenstelling tot traditionele zoekfuncties die slechts op basisniveau zoeken op basis van de bestandsnaam of -type, gebruikt de AI zoekfunctie van Jottacloud geavanceerde algoritmes om de inhoud van de bestanden te doorzoeken. Deze nieuwe zoekfunctie is ontworpen om gebruikers te helpen hun bestanden sneller en gemakkelijker te vinden dan ooit tevoren.

De AI zoekfunctie van Jottacloud maakt ook gebruik van machine learning-technieken om de zoekresultaten te verbeteren naarmate het meer wordt gebruikt. Het systeem kan de zoekopdrachten en voorkeuren van gebruikers analyseren en leren om betere resultaten te bieden. Dit betekent dat hoe meer gebruikers de zoekfunctie gebruiken, hoe beter en sneller het wordt.

Een ander belangrijk kenmerk van de AI zoekfunctie van Jottacloud is de mogelijkheid om natuurlijke taal te begrijpen. Dit betekent dat gebruikers zoekopdrachten kunnen invoeren in normale zinnen en de zoekfunctie de betekenis kan begrijpen en de relevante bestanden kan teruggeven. Bijvoorbeeld, als een gebruiker zoekt naar “Man die fietst op de weg”, dan zal de zoekfunctie de betreffende afbeeldingen of video’s vinden, ongeacht hoe ze zijn opgeslagen.

Vergelijkbaar zoeken

Met de nieuwe AI zoekfunctie van Jottacloud kun je dus niet alleen zoeken op tekstuele inhoud, maar ook op visuele inhoud. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld veel foto’s hebt opgeslagen en snel een bepaalde foto wilt vinden die lijkt op een andere foto. Bijvoorbeeld een foto van een bepaalde stijl wit gebouw, zoals hiernaast weergegeven.

Het zoeken op vergelijkbare foto’s wordt mogelijk gemaakt door middel van beeldherkenningstechnologie. De AI-algoritmes van Jottacloud kunnen visuele kenmerken van foto’s herkennen, zoals kleuren, vormen en patronen, en deze vergelijken met andere foto’s om vergelijkbare afbeeldingen te vinden.

Concreet betekent dit dat bij een foto weergave nu de knop “Vergelijkbaar zoeken” is opgenomen. Eén klik en Jottacloud laat zijn algoritmen los op de foto en voor jou een overzicht presenteren die overeen komt met de inhoud van de gekozen foto.

Dit kan vooral handig zijn als je veel foto’s hebt en niet meer weet hoe je ze georganiseerd hebt of een portret van een specifiek persoon. Zoeken naam van de persoon werkt via tekstuele invoer niet omdat Jottacloud uiteraard de naam van de persoon niet kent.

Door te zoeken op vergelijkbare foto’s kun je ook snel een groep foto’s vinden die op elkaar lijken en deze vervolgens gemakkelijker organiseren in een album. Zo kun je de foto’s en video’s van de zoekopdracht selecteren en in enkele klikken onderbrengen in een nieuw of bestaand album. Het leuke is dat je dit album kunt delen en met andere kunnen reageren.

Privacy gegarandeerd

De AI zoekfunctie van Jottacloud is ook zeer veilig en privé zoals je gewend bent. Alle zoekopdrachten en resultaten worden versleuteld en alleen toegankelijk voor de gebruiker. Jottacloud heeft geen toegang tot de inhoud van de bestanden of de zoekgeschiedenis van de gebruiker. Dit betekent dat gebruikers hun bestanden veilig kunnen opslaan en zoeken zonder zich zorgen te maken over hun privacy.

De nieuwe AI zoekfunctie van Jottacloud is een belangrijke ontwikkeling voor cloudopslagdiensten. Het maakt het zoeken naar bestanden sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger. Het gebruik van geavanceerde algoritmes en machine learning-technieken verbetert de zoekresultaten na verloop van tijd, waardoor de zoekfunctie nog effectiever wordt. Bovendien is de zoekfunctie veilig en privé, wat gebruikers gemoedsrust geeft bij het opslaan en zoeken naar hun bestanden.

Voor elke gebruiker

Al met al biedt de nieuwe AI-zoekfunctie van Jottacloud een krachtige en gebruiksvriendelijke manier om snel en efficiënt bestanden te vinden en te organiseren. Of u nu een professionele gebruiker bent die veel verschillende bestanden moet beheren, of gewoon op zoek bent naar een eenvoudige en intuïtieve manier om uw bestanden te ordenen, de AI-zoekfunctie van Jottacloud is zeker de moeite waard om uit te proberen.

De nieuwe AI zoekfunctie van Jottacloud is een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van cloudopslagdiensten. Jottacloud is vooralsnog hiermee de eerste en is Google, Apple en Dropbox, naast privacy, ook voor.