Baal jij ook altijd dat je telefoon weer die melding geeft “opslag vol, verwijder bestanden”? En dat gebeurt altijd net precies als je op vakantie bent. Wat is dan een handige manier op jouw vakantiefoto’s veilig op te slaan? Wij hebben handige tips voor je zodat je geen foto meer hoeft te verwijderen. Zo geniet je altijd van die mooie vakantiemomenten, waar je ook bent.

Er zijn veel aanbieders die je gratis vakantiefoto’s laten opslaan. Bijna altijd gaat dat gepaard met kleine lettertjes. Daarin staat dan bijvoorbeeld dat je foto’s op servers buiten Europa worden opgeslagen. Daarmee komt jouw privacy in het geding. Bij opslag buiten de EU geldt bijvoorbeeld de AVG niet meer. En dan kan het gebeuren dat de overheid van het land waar jouw foto’s zijn opgeslagen heeft bepaald dat zij toegang moeten kunnen krijgen tot jouw foto’s.

Daarom is het aan te raden altijd voor een cloudopslag provider te kiezen waarvan de servers binnen Europa staan. Wij hebben weloverwogen voor Noorwegen gekozen, omdat de Noorse privacy wetten het strengst zijn dan waar dan ook. Daardoor kan een derde partij nooit zomaar bij jouw foto’s.

Opslaan vanaf elk apparaat

We bieden apps om op elk apparaat dat je gebruikt je foto’s te kunnen uploaden. Of je nu thuis zit op je supersnelle kabel- of glasvezelaansluiting of via de Wifi van je vakantieadres. Het maakt niet uit waar je zit. Dankzij de app worden je foto’s razendsnel en veilig in Noorwegen opgeslagen. En de app werkt met Android, Samsung, je iPhone en iPad.

Is jouw iPad of smartphone ook altijd vol?

We werken voor jou automatisch de backup bij met nieuw gemaakte foto’s en video’s. We hebben bovendien de functie die ruimte vrijmaakt door foto’s en video’s die in de back-up staan, lokaal van jouw iPad of smartphone te verwijderen. Dus de “opslag vol, verwijder bestanden”-melding is met één klik verholpen.

Zorg dat je foto’s privé blijven

Jouw foto’s zijn van jou en van niemand anders. Heel handig en veilig want alleen jij hebt toegang tot deze data. Via de zogenaamde two-factor authentication stel je een extra beveiligingslaag in. Mocht iemand toch je wachtwoord weten dat moeten ze altijd een extra code opgeven, dus wordt inbreken op jouw Jottacloud daardoor nog lastiger.

Uiteraard kun je ook foto’s delen. Met de hierboven genoemde iOS of Android app bepaal jij met wie je welke foto’s, of welk albums, je deelt. En stop je dat delen ook weer net zo gemakkelijk als die persoon geen toegang meer moet hebben tot die ene foto of dat mapje met vakantiefoto’s. Je kunt zelfs bij een reactie achterlaten bij een foto.

Altijd bij je vakantiefoto’s

Via jouw web portaal en de app kun je altijd en overal bij jouw foto’s en bestanden die je opslaat in de Jottacloud. Zo wordt het een plek waar je niet alleen een vakantie-album neerzet maar ook je boardingpass in pdf-formaat en de boekingsbevestiging van je hotel, de routebeschrijving en alles wat maar bij je reis hoort. En als klap op de vuurpijl zetten we voor jou alle foto’s en video’s in een overzichtelijke fototijdlijn; altijd leuk om door oude vakantiefoto’s te scrollen!

 


Leuk om te weten, deze volledige dienstverlening is ongelimiteerd in opslag en tegen een vaste lage prijs van €99,- per jaar.

Uiteraard kun je het gratis uitproberen. Het activeren is zo geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *