De desktop software is het kloppend hart die jouw online back-up aanstuurt. Met de desktop software is tevens het mogelijk om jouw online back-up selectie, de gebruikte bandbreedte en nog allerlei andere instellingen aan te passen.

De laatste versie van de desktop software staat op jottacloud.com/download/all. Na download van de Windows of Mac versie open je dit bestand en volgt de installatie-wizard.

Ja, de desktop software wordt gratis meegeleverd.

De desktop software controleert automatisch op software updates. Als een nieuwe versie beschikbaar is, krijgt je vanuit de desktop software daar bericht van via aan pop-up.

De desktop software is compatibel voor Windows XP/Vista/7/8/10 en voor Mac OS X 10.7+.

Proxy's stel je in via de desktop software in het tabblad Instellingen - Proxy. Selecteer voor de optie Proxy-instellingen handmatig instellen en vul de proxy-instellingen in.

Je kunt de bandbreedte van de online back-up (tijdelijk) verlagen omdat bijvoorbeeld een andere programma meer bandbreedte nodig heeft. In de desktop software in het tablad InstellingenBandbreedte bepaal je zelf het limiet op de up- en downloadbandbreedte. Standaard is deze onbeperkt.

Ja, je kunt elke bestandstype en -grootte selecteren. Wij raden je wel af om systeem-, temp, of programmamappen te selecteren voor backup. Dit heeft allereerst geen nut deze veilig te stellen. Te tweede wijzigt de inhoud van deze type mappen met een hoge frequentie. Elke wijziging wordt door de online back-up bijgewerkt. Dit is een zware continue (onnodige) belasting van jouw computer.

overlay-doneVia de markering (blauw rondje met vink) op een map en bestand zie je in oogopslag of deze is bijgewerkt. Daarnaast heb je met de log inzicht in alle mutaties van de online back-up. De logfile is een verzameling en derhalve lastig te lezen. De logfile open je in de desktop software in het tabblad InstellingenAlgemeen met de knop Open logfilelocatie.

Ja, via het tabblad InstellingenPlanning in de desktop software stel je een geplande back-up in. Standaard is deze automatisch en dus real-time. Kies voor de optie Geplande back-up als je de online back-up bijvoorbeeld dagelijks om 18:00 uur wilt schedulen. Dan pas worden alle wijzigen weggeschreven.

Wanneer je op een probleem stuit met de desktop software wordt er automatische een verslag gestuurd naar technisch beheer. Zij zullen dit onderzoeken en indien noodzakelijk een software upgrade aanbieden. De upgrade vindt automatisch plaats.

TOP