Veelgestelde vragen algemeen

Dit zijn technisch vergelijkbare online back-up diensten, maar bij LiveSchijf is de back-up ongelimiteerd en wordt alle data veiliggesteld in Noorwegen. Van alle landen ter wereld heeft Noorwegen de strengste privacywetgeving. Zeker strenger dan in de Verenigde Staten (denk aan de Patriot Act) waar Dropbox, iCloud, Google Drive en OneDrive zijn gevestigd, omdat je daar het risico loopt dat jouw bestanden worden vrijgegeven aan de autoriteiten.

Ja, wellicht zijn er goedkopere aanbieders, maar lees ook de kleine lettertjes. Het verschil is dat onze online back-up ongelimiteerd is en tegen en lage vaste prijs wordt geleverd. Dropbox en Google Drive bijvoorbeeld hebben een prijsmodel op basis van verbruik. Grootverbruik kost dan honderden Euro's per jaar. LiveSchijf heeft eenvoudigweg één vaste prijs van €99,- per jaar inclusief btw.

Ja, je kunt alles selecteren voor de online back-up op elk type computer; van Windows, Mac, Linux tot zelfs een Citrix terminal. Sterker nog, een back-up van jouw tablets en jouw smartphones is zelfs mogelijk. Aan jou de keuze wat je veilig stelt. Wij leggen geen beperkingen op.

Uiteraard is de up- en downloadsnelheid sterk afhankelijk van jouw eigen internetbandbreedte. Je kunt niet sneller dan de internetverbinding het toelaat. Wij hebben in ieder geval geen limiet (tot 5TB totale opslag) op de inkomende en de uitgaande overdrachten. We zetten bovendien slimme snelheid verhogende technieken in. Zo kun je bijvoorbeeld jouw internetbandbreedte optimaal inzetten met zes gelijktijdige up- en downloadsessies. Hierdoor zijn onze up- en downloadsnelheden één van de hoogste van alle online back-updienstverleners. Meld je gratis aan en test de snelheid in jouw situatie. Je zult verbaasd zijn.

TOP