Archiveren

/ / synchronisatiemap

Bestandsomvang en het aantal bestanden wordt alsmaar groter. De lokale opslag blijft daarbij achter. Sterker nog, met een SSD harde schijf in veel computer is de opslagcapaciteit kleiner geworden. Geen probleem want wij bieden de mogelijkheid om te archiveren.

Door te archiveren blijven jouw bestanden tot in lengte van dagen veilig op de back-up server. Gegevens die zijn opgeslagen in het archief kun je lokaal op jouw computer verwijderen. Hiermee bespaar je harde schijf ruimte op een computer of op een externe harde schijf. En belangrijker, met het online archief ben je beveiligd voor cyberaanvallen van bijvoorbeeld ransomware.

Archiveren doe je via jouw webportaal of via de app. Eerder gearchiveerde bestanden zijn beschikbaar voor download via de desktop software, de apps en jouw webportaal.

Hoe te archiveren?

  • Kies in jouw webportaal voor ook Gesynchroniseerde bestanden of Geback-upte bestanden afhankelijk welke bestanden je wilt archiveren. Vink het selectievakje aan naast de mappen en/of bestanden die je wilt archiveren of met de rechter muisknop op de regel.
  • Hierna kies je bovenin tussen het Verplaatsen of Kopiëren van de mappen en/of bestanden. Als je kiest voor Kopiëren zal de selectie blijven staan en wordt de selectie ook in het archief geplaatst. Als je kiest Verplaatsen wordt er een kopie van de selectie naar het archief geplaatst. Uiteraard kies je voor Verplaatsen als je ruimte wilt vrijmaken op jouw harde schijf
  • Na het klik op Verplaatsen of Kopiëren, klik je op het Archief in het venster dat verschijnt.
  • Je hebt ook de keuze om jouw selectie op te slaan in een van de submappen van het archief door de map Archief te openen. Gebruik de + en – pictogrammen om een submap open- of dicht te klappen.
  • Klik op Verplaatsen naar map of Kopiëren naar map. Bovenin de pagina staat hierna de bevestigingstekst dat de bestanden zijn toegevoegd aan jouw archief:
print