Door de tijd heen wordt de bestandsgrootte en het aantal bestanden steeds groter. De lokale opslag blijft daarbij achter. Sterker nog, met de SSD harde schijf is de opslagcapaciteit kleiner geworden. Gelukkig bieden wij online archief functie waarmee je snel kunt archiveren.

De bestanden in het online archief blijven tot in lengte van dagen op de back-upserver. Als de bestanden vastliggen in jouw online archief kun je deze op jouw computer veilig verwijderen. Hiermee bespaar kostbare harde schijfruimte. En belangrijker, met het online archief ben je beschermd tegen cybercrime, zoals ransomware software. Jouw bestanden zitten veilig in jouw eigen kluis!

Je archiveert met een paar klikken via jouw webportaal of via de app. Gearchiveerde bestanden en mappen zijn beschikbaar voor download via de desktop software, de app en jouw webportaal.

Hoe te archiveren?

  • Kies in het webportaal voor Gesynchroniseerd of Geback-upt, afhankelijk welke bestanden je wil archiveren. Vink het selectie vakje naast de mappen of bestanden aan die je wil archiveren.
  • Hierna kies je bovenin voor Verplaatsen of Kopiëren. Als je kiest voor Kopiëren zal de selectie blijven staan en wordt de selectie ook in het archief geplaatst. Als je kiest Verplaatsen wordt de selectie alleen in het archief geplaatst. Je kiest voor Verplaatsen als je ruimte wil vrijmaken op jouw harde schijf.
  • Na de keuze voor Verplaatsen of Kopiëren, klik je op Archief in het venster dat verschijnt.
  • Je hebt de keuze jouw selectie op te slaan in één van de submappen van het archief. De submappen klap je open- of dicht door op de + en – pictogrammen te klikken.
  • Klik op Verplaatsen naar map of Kopiëren naar map knop.
    Online archief
  • Bovenin de pagina staat de bevestiging dat de bestanden zijn toegevoegd.