LiveSchijf online back-up is een eenvoudige en veilige online back-up oplossing zonder beperkingen. Je maakt eenvoudig een online back-up van jouw bestanden zodat je ze altijd kunt terugzetten wanneer deze bestanden lokaal verloren gaan door een storing, brand of diefstal. LiveSchijf online back-up is eenvoudig te installeren en wanneer je hebt aangegeven welke mappen veiliggesteld dienen te worden, hoef je er niet meer naar om te kijken.

Onbeperkte opslagruimte betekent dat je net zo veel naar LiveSchijf kunt uploaden. Je hoeft je geen zorgen te maken over de gebruikte schijfruimte. Veel klanten gebruiken honderden Gigabytes aan ruimte, sommigen zelfs meerdere Terabytes. Er is geen beperking op de gebruikte back-up ruimte of de up- en downloadgrootte. Kies je voor LiveSchijf dan kun je zoveel opslagruimte gebruiken als je wilt.

Er zijn geen beperkingen binnen de natuurlijke grenzen van de beschikbare technologie. De datacentra van Jottacloud hebben supersnelle verbindingen. In tegenstelling tot veel andere providers beperken we niet wanneer je veel gebruik maakt van onze service.

De desktop software is geschikt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. We bieden uiteraard ook software voor Mac OS X 10.7 Snow Leopard en hoger.
Het webportaal is SSL beveiligd en compatibel met alle gebruikelijke webbrowsers, waaronder Internet Explorer 7 of hoger, Firefox 2 of hoger en Safari 3 of hoger.
Tevens is een gratis iPhone/iPad, Android en Windows Phone applicatie beschikbaar in de iTunes Store, Google Play en Windows Store. Zoek naar "Jottacloud" in de stores.

Schijven kunnen op verschillende manieren worden geconfigureerd. De meeste moderne harddisks worden op basis van NTFS geformatteerd, maar soms wordt FAT32 gebruikt. Hoewel het mogelijk is om de desktop software voor een FAT32 partitie te configureren, wordt aangeraden om een NTFS partitie te gebruiken. De reden is dat de desktop software informatie over jouw bestanden ook op de synchronisatiemap plaatst.
Wanneer je de desktop software op jouw computer installeert, zal de installatieroutine standaard een NTFS partitie voorstellen. Wanneer je toch een FAT32 partitie selecteert, ontvangt je een waarschuwing.

Het maakt niet uit of je een back-up maakt van bestanden die op een FAT32 partitie staan. Zolang jouw synchronisatiemap zich op een NTFS partitie bevindt, ondervindt je geen beperkingen ten aanzien van het aantal bestanden.

Windows XP/Vista/7/8/10/Server 2003 en hoger, of
Mac OS X 10.7+ Snow Leopard en hoger
1 GHz Intel of gelijkwaardig
512 MB RAM geheugen
Breedband Internet

Jouw bestanden worden bewaard op jouw eigen computer en in de datacentra van Jottacloud. Dit is de service provider van de online back-up dienst. Jottacloud heeft inmiddels meer dan 500.000 gebruikers en is hiermee één van de meest toonaangevende aanbieders van online back-up diensten. Omdat jouw bestanden zich op meer plaatsen bevinden, ben je er zeker van dat je ze altijd tot jouw beschikking hebt, zelfs als je niet online bent.
Ieder datacentrum van Jottacloud is zwaarbeveiligd. Voor de beveiliging van de data maakt Jottacloud gebruik van moderne technologie. Het grootste datacentrum bevindt zich ten noorden van Oslo.

Je wordt op de hoogte gehouden via onze site en onze nieuwsbrief met gebruikerstips. Je kunt ook de servicestatuspagina bekijken voor huidig en gepland onderhoud.

Bij de eerste desktop software installatie begeleidt de installatie-wizard je bij het selecteren van mappen.
Eenmaal geïnstalleerd kun je mappen toevoegen aan de back-up via de desktop software of het context menu in de Verkenner van Windows of Finder van Mac.
Vanaf dat moment wordt een online back-up op de achtergrond gemaakt. Alle toekomstige wijzigingen in de mappen zullen worden meegenomen in de online back-up.

De online back-up functioneert op de achtergrond, terwijl je bezig bent. Hierdoor hoeft je 's nachts jouw computer niet aan te laten om een back-up te maken. De eerste keer dat er een back-up gemaakt wordt van een computer, is het verstandig om jouw computer wel aan te laten staan. Afhankelijk van de verbindingen en grootte kan het enige tijd duren totdat van al jouw bestanden op de back-up server zijn weggeschreven.
Na de initiële back-up worden enkel nog de wijzigingen bijgehouden. De desktop software is zeer efficient en heeft nauwelijks invloed heeft op de prestaties van jouw computer, ook bij een volledige eerste online back-up.

Ja, het is mogelijk de online back-up te schedulen. Standaard is de online back-up real-time. Maar je kunt er ook voor kiezen de backup bijvoorbeeld dagelijks rond middennacht te doen. Dit is eenvoudig door je zelf in te stellen in de desktop software.

De bestanden die je hebt veiliggesteld zijn inzichtelijk met de desktop software en jouw webportaal. Daarnaast kun je via de markering op een icoon overlay-donevia de Verkenner of Finder direct zien of een bestand of map is veiliggesteld. Op het map-icoon staat dan een bolletje met vink.

Ja, we bewaren maximaal 5 versies van jouw bestanden. Selecteer het bestand dat je wilt terugzetten in de desktop software of jouw webportaal en kies voor "Vorige versie". Hier ziet je een lijst van historische versies. De gewenste versie downloaden naar de oorspronkelijke map.

Nee, de online back-up is gemaakt om een exacte kopie van jouw bestanden op de back-up servers te bewaren. Je kunt hier dus geen online wijzigingen in aanbrengen. Wanneer je de inhoud van bestanden binnen online back-up wilt wijzigen doe je dit altijd lokaal op de computer, tablet of smartphone.

Ja, dat is mogelijk. Maar let op dat de online back-up is gemaakt om een exacte kopie van jouw lokale bestanden op de servers te bewaren en niet andersom. De upload op de online back-up staat dus alleen online en wordt niet lokaal binnengehaald. Het zelfde geldt voor verwijderen. Dit is online mogelijk, maar de het verwijderde bestand blijft lokaal aanwezig.
In deze adviseren we de upload te doen naar jouw synchronisatiemap. Na online upload in de synchronisatiemap wordt dit bestand gedownload op de aangesloten apparaten met een synchronisatiemap.

Ja, je kunt zoveel computers aansluiten als je wilt. Op jouw webportaal en desktop software zie je overzichtelijk de verschillende computers.

We bieden de mogelijkheid bestanden binnen een online back-up en een gehele back-up computer te verwijderen.
Mappen en bestanden verwijder je door in de desktop software instellingen "Back-up maken" mappen en bestanden te verwijderende.
Je kunt eenvoudig een computer back-up verwijderen door deze te ontkoppelen. Via de desktop software instellingen op de betreffende computer kies je voor "Ontkoppelen". Op de computer worden lokaal nooit bestanden verwijderd. Alleen de kopieën op de back-up server worden verwijderd.

TOP